Hjertesager

Klima

I Coop mener vi, at klimaet er noget, alle har et ansvar for at tage hånd om. Vi arbejder derfor både med at reducere de direkte klimapåvirkninger, vi som detailhandel har, og med at inspirere og oplyse vores kunder om bæredygtigt forbrug. 

 

 

I Coop vil vi være den mest ansvarlige dagligvarevirksomhed i Danmark, og en forudsætning for det er, at vi prioriterer klimaet som et arbejdsområde. Vi påtager os vores del af ansvaret for at løse klimaudfordringerne, og vi har fokus på, hvordan vi kan drive vores virksomhed med større energibesparelser – både i nuværende og kommende butikker. Læs her, hvordan vi arbejder med at forbedre vores energiforbrug, eller hvordan vi arbejder med klimavenlig produktion og transport her.

Vi arbejder også på at hjælpe dig som forbruger med at reducere klimabelastningen, når du køber dagligvarer i vores butikker. Det gør vi ved at give information og viden om sammenhængen mellem dagligvarer og klimabelastning, så det bliver nemmere at se, hvilke typer af varer, der belaster klimaet mindst.

Klimavenlige varer

I Coop vil vi gerne pege på det gode klimavalg – det, der belaster klimaet mindst muligt. Vi kan ikke undgå at forbruge, så det er   vigtigt at være bevidst om, hvordan vi reducerer belastningen.

Det gode klimavalg er de varer, der er et godt alternativ blandt varer med samme funktion. Der findes en række varer, som er selvskrevne til at være et godt klimavalg: Elsparepærer og vaskepulver, der kan vaske rent ved 30 grader, er gode eksempler. En cykel er også et godt klimavalg, hvis man vel at mærke bruger den i stedet for at tage bilen.

Vi har samlet vores anbefalinger til, hvordan man kan leve klimarigtigt, i 10 gode råd. Du kan læse vores 10 klimaråd her